Skip to main content

Karen og familien

By Ikke kategoriseret

Sendt 18 juli 2024

Psykisk sygdom kan få alvorlige konsekvenser for familien. Her fortæller en mor og to døtre om hvad der skete da Karen blev syg.

Programmet er lavet i samarbejde med PsykInfo Midt. Studievært er Jesper Desseau.

Funktionelle lidelser

By Ikke kategoriseret

Sendt 11. juli 2024

De er usynlige, men kan mærkes så meget, at det ødelægger livet for mange mennesker. Louise Isager, som selv er ramt, prøver at gøre noget ved det.

En funktionel lidelse er en samlebetegnelse for en gruppe af sygdomme, hvor man er belastet af eller bekymret over fysiske symptomer, som gør det svært at fungere i dagligdagen. Symptomerne kan ikke tilskrives en anden kendt og veldefineret diagnose. Man kan forstå en funktionel lidelse som en tilstand, hvor hjernen og kroppen er overbelastet og ikke fungerer normalt.

Mestringsvejleder

By Ikke kategoriseret

Sendt 4. juli 2024

Hvordan kan en mestringsvejleder være med til at gøre en forskel for mennesker med psykisk sårbarhed? Det giver Helle Hagemann blandt andet sit bud på i denne udsendelse, hvor vi møder hende på Sydhavnen i Aarhus. 

Som mestringsvejleder nyder hun især at arbejde med relationer til de mennesker, hun er vejleder for. Helle hjælper dem med deres dagligdag samt deres personlige og sociale udvikling.

Røde Kors mentor for løsladte

By Ikke kategoriseret

Sendt 27. juni 2024

Mange løsladte føler sig alene og som en kastebold i systemet, når de kommer ud af fængslet, og ender med at stå alene med arbejdsløshed, gæld og manglende bolig.

Derfor har Røde Kors oprettet en mentorordning for løsladte.

Mød her to frivillige mentorer, som hver uge bruger flere timer på at hjælpe fanger, der skal løslades fra fængslerne.

Resome – Relation som mestringsmetode

By Ikke kategoriseret

Sendt 20. juni 2024

En helt ny tilgang i undervisning og efteruddannelse af SOSU-hjælpere i psykiatrien skal sætte en stopper for “forråelse” og indrage patienterne meget mere i behandlingen. 

SOSU-underviser Ann Ræbild fortæller her om metoden, som hun har udviklet.

Jesper Dupont fik angst

By Ikke kategoriseret

Sendt 13. juni 2024

Han var skuespiller og stod på scenen med de allerstørste. Men så blev han ramt af generaliseret angst og måtte opgive sin karriere på de skrå brædder.

Se Jesper Dupont fortælle om sin rejse med angsten som fast følgesvend.

Valget er dit! 2: Hvad kan politikerne?

By Ikke kategoriseret

Sendt 6. juni 2024

I forbindelse med Europa-Parlamentsvalget d. 9. juni sætter ANTV fokus på hvad der skal til for at få flere socialt udsatte mennesker til at stemme.

I dette program kan du se interviews med en række deltagere og publikum og se en del af politikerdebatten med deltagelse af Villy Søvndal (SF), Inger-Marie Tryde (DF), Niels Fuglsang (S) og Karin Liltorp (M).

Dette er det andet af en række programmer fra ANTVs arrangement på Dokk1 i Aarhus d. 22. maj. Eventet er støttet af Trygfonden.

Valget er dit! Del 1

By Ikke kategoriseret

Sendt 30. maj 2024

I forbindelse med Europa-Parlamentsvalget d. 9. juni sætter ANTV fokus på hvad der skal til for at få flere socialt udsatte mennesker til at stemme.

Kasper Møller Hansen, valgforsker, professor KU, lægger for med sin analyse af vælgeradfærd med fokus på marginaliserede grupper.

Dernæst ser vi de fine resultater af publikums workshop, som udmøntede sig i konkrete forslag til at styrke valgdeltagelsen.

Dette er det første af en række programmer fra ANTVs arrangement på Dokk1 i Aarhus d. 22. maj. Eventet er støttet af Trygfonden.

Usynlig – se efter!

By Ikke kategoriseret

Sendt 23. maj 2024

Mød instruktøren Charlotte Ladefoged og psykologen Emilie Hartvig Klindt i studiet  for at høre om tilblivelsen af forestillingen USYNLIG og deres samarbejde.  

USYNLIG er en del at teatret Hvid Støjs undersøgelses- og udviklingsprojekter med fokus på mental sundhed blandt børn og unge. 

Teaterforestillingen USYNLIG italesætter med omsorg den ensomme og isolerende oplevelse, det er at være pårørende til en usynligt syg forælder. Sådan at flere begynder at forstå, og flere bliver bedre forstået.

200 frivillige hjælper spiseforstyrrede

By Ikke kategoriseret

Sendt 16. maj 2024

I Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade rådgiver og støtter 200 frivillige årligt op mod 5.000 mennesker, der har brug for hjælp til at håndtere spiseforstyrrelser eller selvskade.

Psykolog og frivilligkoordinator Julie Kristensen fortæller om foreningens arbejde.