Mads Trier-Blom om recovery

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 9. august 2018

 

Vi mødte Mads Trier-Blom i programmet “Borgerne fortæller om, hvad der hjælper”, (https://youtu.be/YzEOgWRHAS0) og her følger et længere uddrag af Lise Juls interview med ham.

Mads fortæller om sine egne erfaringer med bipolar sygdom og har nogle kloge bud på forståelsen af psykisk sygdom og hvad der skal til for at komme videre ud fra sin egen historie.

Borgerne fortæller om hvad der hjælper

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 2. august 2018

 

Hvad skal der til for at komme sig over psykisk sygdom og måske få nyt håb og liv?

Begreberne recovery og rehabilitering er centrale for socialpsykiatriens indsats. Men hvad siger borgerne selv om, hvad der hjælper dem i deres recoveryproces?

Det prøver denne progamserie at give nogle bud på. Her møder vi beboere på botilbudet Orion og tre ambassadører for En Af Os-kampagnen, som alle har reflekterede bud på, hvad der har hjulpet dem videre.

Robin – fra hjemløs til student

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 26. juli 2018

 

19-årige Robin er hjemløs. Det har hun været, siden hun flyttede hjemmefra som 16-årig.

Torsdag den 21. juni kunne Robin sætte den hjemmelavede studenterhue på hovedet efter at have fået 10 i det sidste fag. Hvor Robins studiekammerater kunne sidde trygt og godt på værelset og studere, brugte Robin biblioteket og bænke rundt om i Aarhus.

Trods sine problemer som hjemløs er Robin politisk aktiv på venstrefløjen. Men afstanden er stor, og hun bemærkede, at flere gik uden om hende uden at hilse, når hun solgte Hus Forbi. Men til møder om aftenen ville de gerne tale med hende.

I denne udsendelse fortæller Robin om sit hårde liv på gaden, om at være sofaluder og leve i frygt. Men hun fortæller også om sine håb til fremtiden. Ikke mindst om sin drøm om at blive folkeskolelærer.

Recovery og rehabilitering – en begrebsafklaring

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 19. juli 2018

 

En ny grundfortælling sætter retningen for socialpsykiatrien i København de kommende år. Visionen er, at alle kan komme sig helt eller delvist af psykiske sygdomme. Det betyder blandt andet, at borgere skal mødes af medarbejdere, som tager udgangspunkt i en fælles forståelse for recovery og rehabilitering.

De faglige begreber har længe været på den velfærdsfaglige dagsorden, men hvad betyder de helt præcist? Hvordan undgår medarbejdere misforståelser i mødet med udsatte borgere?

Specialkonsulent i Socialstyrelsen Finn Blickfeldt Juliussen holder her et stærkt oplæg om recovery og rehabilitering for en gruppe studerende på Københavns Professionshøjskole.

Mødet mellem borger og velfærdsstat – Nanna Mik-Meyer

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 12. juli 2018

 

Den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation (VISO) leverer rådgivning på det sociale område og på specialundervisningsområdet.

VISOs rådgivning bidrager til, at den specialiserede viden kommer til gavn dér, hvor behovet er.

VISO afholder hvert år en konference med fokus på børn, unge og voksne inden for udsatte- og handicapområdet. Herfra kan du se og høre et oplæg af Nanna Mik-Meyer, professor ved VIVE. Mik-Meyer har skrevet en debatbog om diskussionen om velfærdsstaten og vil fortælle om dilemmaer i mødet mellem stat og borger – og dermed også i socialt arbejde.

The Art Show – it’s just an act

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 5. juli 2018

 

Performance-kunst, musikalitet og en kylling fra køledisken.

Kunstneren Freja Støttrup har samlet en gruppe performere og musikere i Ungdomskulturhuset i Århus.

I løbet af et par dage i november 2017 skaber de forestillingen The Art Show. Som en del af konceptet øver de medvirkende meget lidt sammen, og showet opføres kun én enkelt gang for publikum.

Ligegyldigt hvad der sker, så husk: “It´s just an act”.

Projekt Udenfor

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 14. juni 2018

 

I løbet af de kommende uger er de første fire træhuse til medbygende hjemløse ved at være færdige. Siden 2016, hvor Kim Kromann præsenterede sin idé på et dialogmøde med Aarhus Kommune, er der sket meget.

Ideen med unge hjemløse, som er med til at bygge træhusene, er en del af Projekt UDENFOR, som blev stiftet af psykiater Preben Brandt i 1996 i København.

Men som vi skal se, er det ikke så ligetil at kaste sig ud i et stort projekt, som er afhængig af sponsorer og fonde

Evidensbaseret praksis

By | Psykiatri | No Comments

Sendt 31. maj 2018

 

Hvilke indsatser virker bedst for borgere med psykosociale problemer?
På socialområdet har man i mange år afprøvet forskellige metoder og søgt en evidens for virkningen. Men måske er det ikke selve metoden, der er afgørende for en positiv forandring. Måske er relationen til behandleren og organisationen omkring den enkelte behandler lige så vigtig.
Simon Østergaard Møller fra Metodecentret giver os her et bud på, i hvilken retning vi bør gå i behandlingen af udsatte borgere.