Skip to main content

Knud Kristensen takker af

By Ikke kategoriseret

Op mod 10.000 medlemmer af organisationen SIND skal have ny formand. Efter 12 år i spidsen for landets største medlemsorganisation for sindslidende og deres pårørende stopper Knud Kristensen, når SIND afholder landsmøde i september.
Hør ham her fortælle, hvilke udfordringer psykiatrien står overfor, og hvilke resultatet SIND har opnået de seneste år.

Sendt 23. september 2021

Når børn anbringes uden for hjemmet

By Ikke kategoriseret

Sendt 16. september 2021

1 % af alle børn i Danmark bor ikke sammen med deres forældre

I dette program fortæller advokat Birgitte Dejgaard om de svære sager, når børn af forskellige årsager skal bo et andet sted end hos deres forældre med de konsekvenser det har for begge parter.
Gennem mere end 25 år har Birgitte Dejgaard beskæftiget sig intenst med alle skilsmissens aspekter – som advokat, jurist og familieterapeut i Statsforvaltningen og som underviser og skilsmisserådgiver i Center for familieudvikling.

Har du psykiske udfordringer og skal du begynde på en videregående uddannelse? Så se her.

By Ikke kategoriseret

Sendt 2. september 2021

Martin Pors Knudsen, pædagogisk psykologisk uddannelsesrådgiver ved Rådgivnings- og støttecentret ved Aarhus Universitet, fortæller her om, hvordan du kan få hjælp og støtte til at gennemføre uddannelsen.

Antallet af studerende som modtager særlig pædagogisk og psykologisk hjælp på de videregående uddannelser herhjemme er de seneste fem år fordoblet. Over 14.000 studerende modtog sidste år SPS støtte. En støtte der skal sikre at studerende med psykiske og fysiske udfordringer kan uddanne sig på lige fod med alle andre. 

Se mere her: https://www.au.dk/raadgivnings-og-sto…

Sofie Salles Lyng: Mit vendepunkt

By Ikke kategoriseret

Sendt 26. august 2021

Det kan være vanskeligt at være psykisk udfordret og samtidig få familielivet med små børn til at gå op.

Mød Sofie Salles Lyng der som “En af Os”-ambassadør har valgt at stille sig frem og fortælle sin historie. Hun er mor og psykisk sårbar med flere diagnoser i bagagen og kæmper for at være den bedste mor for sin lille datter.

Susanne Møberg: Narcissister og psykisk vold

By Ikke kategoriseret
Susanne Møberg er coach og forfatter til en række bøger om særligt sensitive mennesker og ikke mindst narcissisme og de konsekvenser, det kan have. Det fortæller hun om til Maria Brinks Arienfar (og seerne) i dette program.
Psykisk vold er et langt større problem for mange, end man kan forestille sig. Man kan selv have vanskeligt ved at indse, at man bliver udsat for psykisk vold. Det er derfor godt at få sat ord på, når man lever eller har levet sammen med en partner med en narcissistisk opførsel og adfærd.

Se evt. mere her: http://moeberg.dk/

Psykiatriens Hus – et lille portræt

By Ikke kategoriseret
Sendt 5. august 2021

Psykiatriens Hus i Aarhus har fokus på recovery og er et alternativ for psykisk sårbare mennesker. Huset har eksisteret i godt to år.
Her får du et lille portræt af huset der løser mange opgaver for de borgere der har psykiske udfordringer og meget af det foregår på en anden måde end man ellers er vant til inden for psykiatrien.
Medvirkende: Diana Østergaard, Knud Kristensen, m.fl.

Folkemøde 2019: Nyrup i Head Space og psykiatri-gåtur

By Ikke kategoriseret

Sendt 17. juni 2021

Tidligere statsminister Paul Nyrup Rasmussen er på folkemødet i “ Head Space’s “ telt. De er sat i verden, for at hjælpe unge sindslidende. Ud over at promovere dem følger vi hans “psykiatri”-gåtur til den store plads ved hovedescenen, hvor han bliver interviewet. Meningen med den lange gåtur til den store plads er at skabe opmærksomhed om, hvordan alle kan hjælpe sindslidende. En slags PR tur, hvor flere og flere sluttede sig til den lange hale af mennesker efter Poul Nyrup.

Tilmed får vi en flot indblik i, hvor festligt og farverigt folkemødet er. Man er både uden for og inden for i de mange telte, tilmed kommer der et blik på den smukke strand der er ved Allinge hvor det hele foregår. Hvis man ikke inden havde lyst til at være der inden, vil man helt sikkert få det efter udsendelsen.

Skrænten – Et anderledes herberg i Aarhus

By Ikke kategoriseret

Sendt 29. april 2021

I Aarhus har et helt særligt lille fællesskab skabt bedre forhold for nogle af byens hjemløse. Skrænten er et lille herberg med plads til ti hjemløse og andre skæve eksistenser, som her kan få en enkel bolig, som f.eks. en campingvogn, i et fællesskab med stor grad af selvstyre. Stedet er på få år blevet en succes.

Mød Johnny, som er en af beboerne, og hør hvad han syntes om at bo på det lille herberg.