Mor Far Bipolar

By Ikke kategoriseret
Sendt 26. november 2020

Bogen “Mor | Far | Bipolar” tager afsæt i flere end 20 års erfaringer hos SIND Pårørenderådgivning i Aarhus med samtalegrupper og anden hjælp til børn, der er pårørende.
Forfatterne påpeger, at hvis barnet skal have det godt, er det vigtigt, at hele familien taler sammen om sygdommen. Derfor er bogen rettet mod hele familien. De tilføjer, at det er vigtigt, at den voksne, som har sygdommen, også føler sig mødt.
Maria Brinks Arienfar har den ene af forfatterne, Ann-Dorthe Ellegaard Petersen, i studiet, og sammen med Anne Margrethe Gad Jørgensen, leder af SIND Pårørenderådgivning taler de om denne vigtige bog.

John Tony Larsen fra AlcoAct

By Ikke kategoriseret

John Tony Larsen er socialpædagog og misbrugskonsulent, og han driver AlcoAct, som er et behandlingstilbud for mennesker med misbrugsproblemer og afhængighed i større eller mindre grad.
Maria Brinks Arienfar interviewer ham om, hvad der hjælper, og kommer også omkring John Tony Larsens egen misbugsfortid, og hvordan han tacklede sin afhængighed og kom videre for at hjælpe andre.

Folkemøde 2019: Headspace, Katinka og uvejr!

By Ikke kategoriseret

Sendt 12. november 2020

I dette program fra Folkemødet på Bornholm i 2019 har Tom Jul Pedersen besøgt Headspace-teltet. headspace er en landsdækkende organisation, som tilbyder samtaler og støtte til unge med psykisk sårbarhed.
I teltet optrådte også Katinka Bjerregaard, som Tom også får en snak med.

Endelig skiftede vejret karakter fra sol og sommer til regn og rusk, hvilket medførte aflysninger. Dog ikke som i 2020, hvor Corona aflyste det hele.

Snak om det – interview med Karen Glistrup

By Ikke kategoriseret

Sendt 5. november 2020

 

Karen Glistrup arbejder som familieterapeut, hvor hun i sin praksis især rådgiver og støtter sårbare børnefamilier. Sideløbende har hun sammen med illustrator Pia Olsen udgivet en række bøger målrettet børn og unge med problemer i livet. Fx “Snak om det” og “Hvad børn ikke ved…har de ondt af”, og det snakker hun med Maria Brinks Arienfar om i dette program.

Janne Krogh – livet med en bipolar lidelse (2/2)

By Ikke kategoriseret

Sendt 28. oktober 2020

 

Janne Krogh fortæller om sit liv med en bipolar lidelse – det man tidligere kaldte maniodepressiv. Hun er aktiv foredragsholder og EN AF OS-ambassadør og peer-medarbejder og har således lært at leve et godt liv med sin sygdom.
Dette er det andet af to programmer, hvor hun fortæller åbent om sit liv og sin recoveryproces.

Interview med Cliff Kaltoft fra LVS

By Ikke kategoriseret

Sendt 22. oktober 2020

 

Cliff Kaltoft er sekretariatsleder gennem godt 20 år i LVS – Landsforeningen af Væresteder. Her fortæller han til John Lykkegaard om foreningens historie og de fantastiske initiativer, han har igangsat gennem årene. Det er ikke mindst de årlige sommerlejre for udsatte med deltagere i hundredevis, sportsarrangementerne Udsatte Legene, uddannelse og støtte til værestederne rundt i landet.

Betty – ude af misbrug og glad

By Ikke kategoriseret

Sendt 15. oktober 2020

 

Betty Ihler arbejder på Værestedet i Jægergårdsgade. Her har hun tidligere haft sin gang som narkoman i misbrugsmiljøet. Her fortæller hun til Mads Junø, hvordan hun kom ud af sit misbrug godt krydret med anekdoter fra det hårde liv som misbruger.

Kræfter til Kræft hjælper

By Ikke kategoriseret

Sendt 19 marts 2020

 

Foreningen Kræfter til Kræft hjælper med at forbedre kræftpatienters og pårørendes forhold, hvor der måtte være behov.
I dette program fortæller de to bestyrelsesmedlemmer i foreningen, Birgit Skou Ernstsen og Winnie Ebling om foreningens arbejde og fokus og om at blive forvekslet med Kræftens Bekæmpelse.

De to fortæller til Maria Brinks Arienfar, hvordan Kræfter til Kræft arbejder.

Demonstration mod “Balanceplanen”

By Ikke kategoriseret

Sendt 12. marts 2020

 

Den 18. februar var der kaldt til demonstration mod kommunens såkaldte balanceplan, hvis besparelsesforslag var en meget bitter pille for udsatte og handicappede i Aarhus Kommune.
Trods den silende regn lyttede nogle hundrede mennesker engageret og indigneret til dundertalerne fra scenen. Blandt talerne var Anne Kjeld Pedersen, formand for LEV, Aarhus, Gert Landergren Due fra Socialpædagogerne i Østjylland og Charlotte Bromann, som er handicapordfører for SF i Folketinget.

Herudover møder du i programmet nogle af deltagerne i demonstrationen.