Formand for LEV Aarhus: Det er så råt!

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 13. februar 2020

 

Anne Kjeld Pedersen er formand for LEV Aarhus, som er en privat landsdækkende forening for mennesker med udviklingshæmning, pårørende og andre interesserede.
Hun er fortørnet over den spareplan på handicap-området, som Aarhus Kommune har fremlagt, og som hun er medarrangør af en demonstration imod. Demonstrationen finder sted d. 18. februar kl. 15 fra Telefontorvet i Aarhus.

Martin er vagabond

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 6. februar 2020

 

Martin Gybel Jensen er en af de sidste vaskeægte vagabonder i Danmark. Med sin ladcykel og sin hund har han bevæget sig fra syd til nord i Danmark i de sidste 10 år.

Her fortæller han til John Lykkegaard, hvordan det er gået til, at han har valgt den vej og hvordan livet er for ham på de danske landeveje.

“En værdig psykiatri tager udgangspunkt i den enkelte borger”. Interview med Knud Kristensen

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 30. januar 2020

 

ANTV har inviteret formanden for SIND, Knud Kristensen, i studiet til en snak om hvad en værdig psykiatri er i hans optik. Det sker efter at facebookgruppen “En værdig psykiatri” har udgivet en bog og lavet kampagner foran Christiansborg for at sætte fokus på psykiatrien.
Det bliver også til en samtale om, hvordan psykiatriens vilkår kan forbedres økonomisk.

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 23. januar 2020

 

Diverse facebookgrupper og sågar undersøgelser viser, at i forvejen udsatte mennesker tilføjes yderligere slag i mødet med jobcenteret. Dette har formanden for SIND, Knud Kristensen en holdning til, og som vi skal se i programmet, har også Mikkel Rasmussen, som er psykiater og aktiv for “En værdig psykiatri” stødt på fænomenet.

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 16. januar 2020

 

ANTV’s John Lykkegaard har besøg af Anders Mathiassen til en snak om Aarhus Kommunes masterplan på hjemløseområdet efter at den seneste optælling af antallet af hjemløse har vist en svagt faldende tendens.

Som lokalformand for de hjemløses organisation SAND har Anders Mathiassen fingeren på pulsen.

Interview med Mia Kristina Hansen

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 9. januar 2020

 

Mia Kristina Hansen har stiftet foreningen ‘Børn med angst’ og er aktiv som foredragsholder med udgangspunkt i sine egne erfaringer som mor til et barn med angst.
Mia Kristina Hansen er de seneste år bl.a. blevet kendt via medieomtale, politiske debatter og initiativer på sociale medier, der som supplement til traditionelt foreningsarbejde har skabt dialog med tusinder af mennesker. Internt i SIND har hun siden 2018 været medlem af SINDs hovedbestyrelse og bliver ofte brugt som foredragsholder i lokalafdelinger og regioner i hele Danmark.
Mia Kristina Hansen er nu 2. næstformand i SIND, og hvad det betyder, spørger studievært Maria Brinks Arienfar bl.a. om i dette program.

Smukfonden

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 2. januar 2020

 

20% af overskuddet fra Skanderborg Festivalklub går direkte til Smukfonden. Smukfonden støtter gode sociale projekter i hele landet, som hjælper udsatte og ensomme, fortrinsvist blandt unge.
I programmet fortæller mediekonsulent ved Smukfest Michael Vahl om fondens arbejde, mens vi får en rundtur i Skanderborg Festivallens lokaler.

På sporet af DOCTOR WHO

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 26. december 2019

 

Ellen Kühl fra ANTV har i mange år har været fan af den britiske tv-serie Doctor Who. I efteråret 2016 tog hun en tur til Cardiff, hvor hun var med på en guidet Doctor Who-tour.

Ellen fortæller i dette program om tv-serien, der med sine mere end 50 år på bagen er “bigger on the inside”.

Whistlebloweren fra Randers

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 19. december 2019

 

I det andet af to programmer med Maj Thorsen fortæller hun bl.a. om sin tid i Randers Kommune, hvor hun var ansat som socialrådgiver i familieafdelingen. Hun sad, som sine kolleger, med mange sager og manglende tid til at sætte sig ordentligt ind i de enkelte sager.

Det betød, at hun var konstant bange for, at hun skulle komme til at overse noget vigtigt, og måske være med til at skade et barn. Efter Maj Thorsen forgæves forsøgte at råbe ledelsen op, valgte hun at kontakte medierne under dæknavnet “Karen”.

Jobcentrenes spareiver skaber flere syge

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 12. december 2019

 

I det første af to programmer med Maj Thorsen, socialrådgiver og bisidder fra Randers, går hun i dybden med sin kritik af landets jobcentre, som hun ser kun har et formål. Det drejer sig om at spare mest muligt og ud fra det mål, gør det ikke så meget, at borgerne bliver kastet rundt fra det ene forløb til det andet, mens mange bliver sygere og sygere.

Det er ikke ualmindelig, at fysisk syge borgeres møde med et jobcenter fører til efterfølgende psykisk sygdom.

Videoindslaget fra Grenaa i indledningen af programmet er venligst stillet til rådighed af gruppen “Liv Over Lov”.