Teater TIMP: …fra én skjorte til en anden…

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 19. oktober 2017

 

I rytme, ord, sang og heltekostume udfolder Teater TIMP sine poetiske overvejelser om dét at være udsat i samfundet. Det siges, at der altid er 2 sider af samme sag. TIMP siger: der er mange sider af denne sag! Som mennesker er vi – udsatte eller ej – rige på sider. Gennem interviews og klip fra forestillingen “…fra én skjorte til en anden…” giver programmet et indtryk af Teater TIMPs arbejdsproces.

Storbylandsbyen 4: Bestyrelsen

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 12. oktober 2017

 

I det 4. og sidste program fortæller Bente og Jan bl.a. om bestyrelsens arbejde og de udfordringer der har været i de første år og som har ført til at afdelingen i øjeblikket ikke har en bestyrelse, da bestyrelsen ikke ønskede genvalg. Storbylandsbyen på Marienlystvangen tæt på det store Universitetshospital i Skejby er Danmarks første storbylandsby, hvor socialt udsatte bor dør om dør med almindelige lejere. På områder er 20 træhuse med 40 lejligheder spredt omkring det store fælleshus. Storbylandsbyen er et projekt mellem Aarhus Kommunes Socialt Udviklingscenter og Østjysk Bolig. 20 beboere er visiteret gennem kommunen, og resten har søgt en lejlighed på normal vis gennem boligforeningen. Tanken bag projektet har været at skabe et socialt fællesskab, som kan være med til at bryde den isolation, som mange socialt udsatte har levet i.

Storbylandsbyen II: Berit og Betty

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 28. september 2017

 

I det andet program om Storbylandsbyen ved Aarhus møder vi Berit og Betty samt den sociale vicevært og to fra Aarhus Kommune. Storbylandsbyen på Marienlystvangen tæt på det store Universitetshospital i Skejby er Danmarks første storbylandsby, hvor socialt udsatte bor dør om dør med almindelige lejere. På området er 20 træhuse med 40 lejligheder spredt omkring det store fælleshus. Storbylandsbyen er et projekt mellem Aarhus Kommune, Socialt Udviklingscenter og Østjysk Bolig. 20 beboere er visiteret gennem kommunen, og resten har søgt en lejlighed på normal vis gennem boligforeningen. Tanken bag projektet har været at skabe et socialt fællesskab, som kan være med til at bryde den isolation, som mange socialt udsatte har levet i.

Vendepunkter – Stine og Karina

By | Den gode historie, Misbrug | No Comments

Sendt 14. september 2017

 

Stine og Karina er begge kommet ud af et misbrug og har fået vendt deres liv til noget positivt. Denne sommer er deres historier udkommet i bogen Vendepunkter. Vi har sat Stine og Karina stævne på Landsforeningen af Væresteders Feriecamp i Randers. Her fortæller de, hvordan det er gået dem siden sidst vi mødte dem, om at være rollemodel for andre, om venskab og kærlighed. Vi følger med Stine og Karina, der også holder tale ved lanceringen af bogen.

Overdødelighed i psykiatrien – Jytte Banner på Folkemødet 2017

By | Psykiatri | No Comments

Sendt 7. september 2017

 

Hvorfor dør psykisk syge 20 – 25 år før andre ?

40 % dør af forgiftning og 20 % af hjerte-kar relaterede sygdomme !

Der findes en masse viden om, at psykisk syge dør tidligere, at de er overvægtige, at de får sukkersyge, at de får for meget medicin, men der er ikke rigtig nogen der beskæftiger sig med hvorfor ? Ole Sørensen, ”Rebellen fra Langeland”, Chef for socialpsykiatrien i Langelands Kommune efterlyser årsagssammenhænge !

Igennem ”Survive”-projektet forsøger Jytte Banner, Statsobducent ved Københavns Universitet, at klarlægge sammenhængen mellem en psykiatrisk diagnose og tidlig død !

Umiddelbart tyder meget på, at der er en gruppe af personer med dobbeltdiagnose, som både misbruger og måske en psykiatrisk diagnose, som dør af både at tage deres misbrugsstoffer og den lægeordinerede antipsykotika.

Kognitive vanskeligheder – hvad kan jeg gøre?

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 31. august 2017

 

Mange mennesker oplever at have kognitive vanskeligheder, altså det, at evnen til at huske, planlægge og strukturere er nedsat. Det kan være medfødt f.eks. hos mennesker med autisme eller ADHD, eller opstå som følge af en hjerneblødning, stress eller depression.
I dette program snakker vi med psykologerne Louise Meldgaard Bruun og Line Kirstine Hauptmann om, hvad man helt konkret kan gøre for at booste hjernen og omgå sine kognitive vanskeligheder.
Programmet er en opfølgning på programmet “Kognitive vanskeligheder – hvad er det?”

Fra bøgeskov til regnskov

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 24. august 2017

 

Efter i flere år at have etableret Ferie Camp for udsatte ved Bøgeskov i Fredericia, har Landsforeningen af Væresteder (LVS) i år henlagt årets feriebegivenhed for 1500 socialt udsatte mennesker til Randers.
I programmet fortæller leder af LVS, Cliff Kaltoft om årets Ferie Camp, der varede en uge i august.
Her præsenterede Jacob Haugaard også bogen ‘Vendepunkter’, som samler en del af de 1001 gode historier, som LVS har indsamlet gennem det seneste år.

Folkemøde på Bornholm: Jobindex

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 17. august 2017

 

Stifter og direktør i Jobindex.dk, Kaare Danielsen, afholdt på årets bornholmske folkemøde et oplæg om jobsøgning. Både for psykisk sårbare og alle mulig andre.
Tom Jul Pedersen interviewede ham om, hvad der virker, når man skal søge job.