Skip to main content

Mønsteds mirakel

By Ikke kategoriseret

Sendt 20. januar 2022

Erik Mønsted Pedersen var psykotisk og angst det meste af sit ungdomsliv.
Det førte blandt andet til omkring 35 indlæggelser. Men sådan er det ikke længere. På bare tre uger forsvandt alle symptomerne og han blev rask!
Nu er han psykolog og netop blevet valgt som næstformand i landsorganisationen SIND. Se hans fantastiske historie her.

Håndbold og rebelkor på folkemødet

By Ikke kategoriseret

Sendt 13. januar 2022

Sportschefen i DHF og dermed for herrernes håndboldlandshold, Morten Henriksen, fortæller om sit virke samt hvad de gør for at få endnu flere til at dyrke sporten.

Rebellen fra Langelands kor, giver smagsprøver på deres sangkunnen i et af de mange telte.
Vi runder det hele af med en billedmosaik fra folkemødet på Bornholm årgang 2019

Selvmord rammer de efterladte

By Ikke kategoriseret

Sendt 6. januar 2022

Ellen Bæk mistede begge sine børn, da de med kort mellemrum valgte at begå selvmord.
I dag kæmper hun som formand for “Foreningen til efterladte efter Selvmord” for at hjælpe andre i samme situation.
Her fortæller hun sin egen barske historie og hvordan foreningen hjælper pårørende til mennesker der vælger at tage deres eget liv.

Rummelig i midt

By Ikke kategoriseret

Sendt 30. december 2021

Rummelig imidt er et projekt, der arbejder for at skabe jobåbninger for folk på kanten af arbejdsmarkedet. Denne mission tilstræbes gennem forskellige aktiviteter, hvorfor projektet blandt andet arbejder med virksomhedsnetværk, borgerrettede forløb, socialøkonomi, cirkulær økonomi og offentlige sociale indkøb. I projektet er der iværksat aktiviteter for 913 borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Rummelig imidt er støttet af EU’s socialfond og Region Midtjylland.

Mød her initiativtagere, borgere og projektfolk, som alle har bidraget til Rummelig imidt

Hus Forbi 25 år

By Ikke kategoriseret

Sendt 23. december 2021

Hjemløseavisen Hus Forbi har 25 års jubilæum i år.
Avisen er en lille succeshistorie for en ellers udsat sælgerskare. Hus Forbi udkommer 12 gange om året, og sælgeren tjener kr. 15 pr. solgt avis.
Det blev fejret i Aarhus på en råkold fredag, hvor kommende Rådmand for Sociale forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Anders Winnerskjold dukkede op og hilste på sine nye venner, som han snart skal lære at kende.
Mød i programmet også sekretariatsleder, Rasmus Vexsøe Kristensen, som fortæller om avisens historie og muligheder.

BROEN til en aktiv fritid

By Ikke kategoriseret

Sendt 16. december 2021

BROEN (https://broen-danmark.dk/) består af frivillige foreninger, som hjælper børn og unge til at have et aktivt fritidsliv. BROEN startede som en frivillig forening i Horsens på privat initiativ af Hans Søgaard i 2002.

I dag er der 33 lokalforeninger fordelt ud over hele landet, som BROEN Horsens har dannet model for.  BROENs fokus er på børn og unge, hvor familien ikke har resurser til, at børnene kan deltage i en fritidsaktivitet. Gennem et aktivt fritidsliv kan børnene være sammen med andre børn, unge og voksne rollemodeller i et positivt fællesskab.

I programmet møder du ambassadør for BROEN Danmark, repræsentanter for BROEN Danmark og BROEN Horsens, danselærer, danseelev m.fl.

Musikterapi hjælper på psykiske lidelser!

By Ikke kategoriseret

Sendt 9. december 2021

Der er et stigende fokus på anderledes behandlingsmetoder i psykiatrien. Blandt andet behandlinger, hvor der ikke bruges medicin. En af metoderne er musikterapi.
Vi kender alle til hvad musik kan gøre ved os – enten når vi er glade, skal præstere noget usædvanligt, eller måske er kede af det.
Men at musikken også kan bruges i behandling af mennesker med psykiatriske lidelser er måske ukendt for mange.
Mød her en dansk pioner i musikterapien: Inge Nygaard Pedersen fra Aalborg Universitet.

Psykiatrilisten får indflydelse i regionsrådet

By Ikke kategoriseret

Sendt 2. december 2021

Det lykkedes igen for Psykiatrilisten at blive valgt ind i Regionsrådet i Region Midt. Partiets spidskandidat Rose-Marie Mollerup fik i forbindelse med konstitueringen sat et markant fodaftryk på aftalen til fordel for psykiatrien i regionen. Det handler både om nye penge, en styrkelse af behandlingsområderne og forsøg med afdelinger, der tilbyder medicinfri behandling.
Dette og mere fortæller Rose-Marie Mollerup om her.

HUSRUM – et fællesskab for ensomme unge

By Ikke kategoriseret

Sendt 25. november 2021

HUSRUM er et fællesskab for unge i alderen 16-30 år, som oplever ensomhed eller er psykisk sårbare. HUSRUM arrangerer bl.a. samtalegrupper, foredrag og trygge sociale fællesskaber.
I dette program medvirker Marie Nyegaard, som er leder af HUSRUM Danmark og Christian Skræddergaard, som selv har oplevet ensomhed og som nu hjælper andre ensomme unge i HUSRUM.
Se mere på www.husrum.dk

Computerspil hjælper psykisk syge kriminelle

By Den gode historie

Sendt 18 november 2021

Patienter på en retspsykiatrisk afdeling i Aarhus spiller voldelige computerspil flere gange om ugen for at få det bedre med sig selv og de andre på afdelingen . Der skal nemlig samarbejdes, kommunikeres og tænkes fremad når patienter og de ansatte spiller sammen, og det kan skabe store fremskridt for patienternes liv. Nu skal erfaringerne fra Aarhus udbredes til flere af landets øvrige retspsykiatriske afdelinger.
Pædagog og esports-instruktør Morten Trier Josefsen fortæller her om erfaringerne fra Retspsykiatrisk afsnit R4 i Skejby.