Det ku ha været så godt

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 12. april 2018

 

ANTV har besøgt Knud Kristensen, formand for SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed. I programmet kommer vi ind på den udvikling på både godt og skidt, der er sket inden for psykiatrien gennem de mange år, Knud Kristensen har været formand.

Motiver for frivillighed

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 5. april 2018

 

Hvad motiverer frivillige? Hvordan tiltrækker man frivillige? Det var nogle af de spørgsmål, en konference i Aarhus i januar ville prøve at besvare. I programmet medvirker Maja Engberg-Sønderskov fra Smukfest, Anne-Marie Skov, Tuborgfondet og Per Lunde Lauridsen, Ringkøbing-Skjern Museum.

Øl, pølser, popkorn og en frikadelle

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt torsdag d. 29. marts 2018

 

Lasse Mortensen er Sølund Festivalens talsmand og primus motor. Her fortæller han om festivalen gennem årene garneret med gamle VHS-optagelser. Sølund Musik-Festival er verdens største musikfestival for mennesker med udviklingshæmning samt deres ledsagere. Ca. 20.000 mennesker sætter årligt hinanden stævne til 72 timers musik, fest og kærlighed i Landsbyen Sølund, Skanderborg.

Imødegå stigmatisering – interview med Johanne Bratbo

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 22. marts 2018

 

Hvordan ser hele verden på sindslidende?

‘EN AF OS’ var medarrangør af den internationale konference “Overcoming Barriers in Minds and Society” i København.

Omkring 350 mennesker fra 32 lande deltog. Det var forskere, projektledere og ansatte på anti-stigma projekter og programmer verden over samt mennesker med egne erfaringer med mental sygdom og stigmatisering.

I dette program fortæller Johanne Bratbo, projektleder for EN AF OS detaljeret om konferencen og om hvad stigma er og hvordan stigmatisering og selv-stigmatisering kan påvirke mennesker.

Se mere her: http://www.en-af-os.dk/

Udsattedag i Aalborg

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 15. marts 2018

 

SAND – de hjemløses landsorganisation i Nordjylland – stod i august bag ‘Udsattedag’, hvor hjemløses og udsattes vilkår var i fokus. I programmet interviewer Lise Jul med sin telefon deltagere, tandlæger og debattører om hvad der skal til for at få en positiv udvikling på området.

BISTAD – Vi er fælles om bierne

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 8. marts 2018

 

Biavl i en storby giver mulighed for, at byens socialt udsatte kan engagere sig i meningsfuldt arbejde. BISTAD tilbyder fleksibelt arbejde i et stærkt fællesskab, der handler om produktion af honning.

ANTV har haft fornøjelsen af at følge BISTADs arbejde. Vi besøger to bi-gårde, som er opstillet i byen – netop dér, hvor et lille stykke natur kiler sig ind mellem veje og bebyggelser. Arbejdet kræver omhu, samarbejde og evne til at iagttage biernes forunderlige liv.

I programmet følger vi tillige, hvad der sker, når de fyldte bi-tavler er hjembragt til BISTADs værksteder. Vi ser store skinnende maskiner, der slynger og frigør strømmen af gylden frisk, honning. Opgaverne har baggrund i et ældgammelt håndværk og samspil mellem mennesker og insekter.

Bier og honning udgør samtidig et unikt udgangspunkt for at inddrage og engagere mennesker med meget forskellig baggrund.

Lene Kiel Jensen, medstifter og daglig leder af BISTAD, udtaler i programmet, at: – vi giver vi mulighed for, at byens socialt udsatte kan engagere sig i meningsfuldt arbejde. Vi tilbyder fleksibelt arbejde i et stærkt fællesskab, der handler om produktion af honning.

Derudover rummer biavl et andet væsentligt perspektiv, nemlig dét at 1/3 af verdens fødevareproduktion er afhængig af biernes bestøvning. Samtidig er bestanden af bier er i voldsom nedgang.

Lene Kiel Jensen understreger: – Ved at vi genindfører bier i byen, kan biodiversiteten opretholdes. Dermed bliver den værdifulde bestøvning af et utal af planter opretholdt.

BISTAD er en socialøkonomisk virksomhed, der bidrager til et bæredygtigt samfund på flere områder!

Fristedet ved motorvejen

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 1. marts 2018

 

I 2015 lykkedes det Værestedet i Aarhus at etablere et fristed til hjemløse på en kommunal grund ved motorvejen i Aarhus. Et af de få krav værestedets leder, Ove Abildgaard, stiller, er, at de, der flytter derud, ikke har et stort misbrug og er interesserede i fællesskabet. En stille decemberdag kom innovationsminister Sophie Løhde på besøg, og hun var bl.a. imponeret over, at det ikke havde kostet ret meget at få til at fungere.

Frivillighovedstadsåbning i Ridehuset

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 22. februar 2018

 

Åbningen af Europæisk Frivillighovedstad 2018 blev et tilløbsstykke. Knap hundrede organisationer præsenterede deres vinkler på frivilligt arbejde, og mange hundrede gæster myldrede ind i Ridehuset søndag eftermiddag d. 21.januar.

ANTV deltog aktivt i arrangementet. Vi optog interviews med en række meget forskellige repræsentanter for frivilligt arbejde: Skraldecafeen, Rap Akademiet, Røde Kors Frivilligguider, Grobund, Modelparken, Tovholdere for KOL-patienter, Mentorbarn og mange flere.

Det var en fornøjelse at møde denne række af dedikerede personer med hver deres bud på vores spørgsmål som fx: Hvad kan den frivillige som den ansatte ikke kan? Hvad driver dig? Hvem er den typiske frivillige?

Borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard gav udtryk for, at der er god grund til at afholde en festlig begivenhed for og med de frivillige i kommunen: – Vi ville være uendeligt meget fattigere, hvis vi ikke havde frivilligt arbejde. Vi kunne ikke hænge sammen som samfund, hvis det ikke fandtes.

Derefter gik borgmesterens vej til rådhushallen, hvor der om aftenen var officiel åbning af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad. Det skete med deltagelse af H.K.H. Kronprinsesse Mary og repræsentanter for byens frivillige arbejde.

Projekt Udenfor + Frivillighovedstadsåbning

By | Ikke kategoriseret | No Comments

Sendt 8. februar 2018

 

Kim Kromann fra Projekt Udenfor fortæller her om de fleksible boliger til hjemløse, som projektet vil bygge sammen med de hjemløse. Optagelsen er fra Rethink Activism folkefestivalen, som løb af stablen i Aarhus i september 2017. Derpå er vil til åbningen af Aarhus Frivillighovedstad 2018, som tiltrak 5-6000 mennesker i Ridehuset i Aarhus d. 21. januar.