Skip to main content

Mental Talk 2022

By Ikke kategoriseret

Sendt 30. juni 2022

Nyt, stort folkemøde om mental sundhed.
I september ventes tusindvis af gæster at tage del i programmet med op mod 300 arrangementer.
Nu kan du møde manden i spidsen for den første udgave af Mental Talk når han fortæller om, hvorfor det er vigtigt med et folkemøde for sindet. Rasmus Sommer er projektchef for arrangementet, som finder sted i Herning mellem 1. og 8. september.
Se mere på mentaltalk.dk.

Støtteforeningen Hospice Søholm

By Ikke kategoriseret

Sendt 23. juni 2022

De to medlemmer af Støtteforeningen Hospice Søholm, Krista Franck og Karen Margrethe Sørensen, fortæller her om det værdifulde arbejde, de laver, for at støtte det lindrende arbejde for patienterne på Hospice Søholm. Det kan være at skaffe midler til sansehaven eller sørge for det gode miljø.

Jonas Ditlevsen: Psykiatrien skal forandres nu!

By Ikke kategoriseret

Sendt 16. juni 2022

Behandlingen af mennesker i psykiatrien bør ændres radikalt, og det bør ske hurtigst muligt. Sådan lyder det fra psykolog Jonas Vennike Ditlevsen, der mener at psykiatrien, som vi kender den i dag, har spillet fallit, fordi læger har alt for travlt med at give diagnoser og og udskrive medicin.

Folkemødet: Anne Sofie Kragh

By Ikke kategoriseret

Sendt 9. juni 2022

Folkemødet på Bornholm er fyldt med foredrag og debat. Et af dem handlede sidste år om, hvordan statsminister Mette Frederiksen agerede under coronakrisen. Journalist Anne Sofie Kragh har netop skrevet en bog om det. Den har titlen “Det første år”.

I tv-programmet i interviewer, Jacob Nielsen fra Altinget hende på en af scenerne på solskinsøen. Vi slutter af med hovedscenen, hvor Clement Kjersgaard debatterer med toppolitikere fra folketinget.

Bannerfører for autismesagen

By Ikke kategoriseret

Sendt 2. juni 2022

Landsforeningen Autisme blev stiftet for 60 år siden. Det fortæller Marianne Banner, som er kredsformand i Kreds Østjylland. Hun ser sin fornemste rolle i at bringe viden om autisme ud i verden, fordi der kan være så mange misforståelser i forhold til mennesker med autisme.

Forsvarsforbeholdet – Op af sofaen!

By Ikke kategoriseret

Sendt 26. maj 2022

Vi skal stemme om forsvarsforbeholdet d. 1. juni. For at klæde os på til det har ANTV i samarbejde med Dokk1 og Europa-nævnet inviteret bl.a. valgforsker Roger Buch, som her fortæller om psykologi og vælgeradfærd i forbindelse med demokratiske valg i Danmark. Hvordan stemmer forskellige befolkningsgrupper?

Ulf Maler

By Ikke kategoriseret

Sendt 19. maj 2022

Kunstneren Ulf Larsen, fortæller her levende om sin kunstmaler-karriere, der startede helt tilbage i 70’erne.  Vi får mange smagsprøver på hans talenter og stilarter gennem årene.  Lige fra det abstrakte  “ 70’er look” til malerier af konkrete bygninger i Århus. Han runder det hele af med en smagsprøve på sit maler-talent for åbent kamera.  Ulf Larsen har netop doneret hele sin samling af tegninger og malerier til Museum Ovartaci.

Mange misbrugte kan få hjælp

By Ikke kategoriseret

Sendt 12. maj 2022

Kurt Kyed blev seksuelt misbrugt af sin mor da han var en lille dreng. Dette traume har forfulgt ham resten af livet, men ved at være åben om det og bearbejde det under kontrollerede forhold, er han kommet godt ud på den anden side. Kurt arbejder nu bl.a. som terapeut og rådgiver i Kvisten, en organisation, der laver frivilligt socialt arbejde for personer, der har været udsat for seksuelle overgreb.

Polly Dutschke om handicappolitik

By Ikke kategoriseret

Sendt 5. maj 2022

Antallet af handicappede, som har brug for hjælp og støtte, er stigende i de fleste kommuner. Plejehjemsleder og byrådspolitiker for Socialdemokratiet, Polly Dutschke, har problematikken tæt inde på livet, og det fortæller hun om i dette program.

Udtrapning af psykofarmaka – hvordan?

By Ikke kategoriseret

Sendt 28. april 2022

Psykolog Anders Sørensen er meget kritisk over for forbruget af psykofarmaka i psykiatrien, og ikke mindst over for den manglende hjælp og støtte til personer, der ønsker at komme ud af deres medicinforbrug. Det har gjort ham til ekspert i kontrolleret medicinudtrapning, og det har han lavet en Ph.d. om.

Her fortæller han om sin metode og praksis.

Se evt. mere her: https://psykologanders.dk/