Sendt 25. maj 2023
Skuespiller og instruktør Chadi Abdul Karim har lavet teaterstykket ‘Novembervejr’ om sin egen depression. Tungt og smertefuldt men også en smuk beretning om det at havne i det sorte hul.
“Nogle gange har jeg gode perioder, andre gange må jeg arbejde lidt for det. Ser du, der er et mørke i mig, ikke noget ondt. Men tomt, som et sort hul inde i mig, der ernærer sig af den smule glæde der kunne være i mit liv. Jo mere glæde der er, des stærkere bliver mørket.“
Se mere her: https://aiwaaiwa.dk/
Sendt 18. maj 2023
Mai-Britt Guldin er psykolog og forsker i sorg, krise og traumatisering på Center for Sorg og Eksistens, Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet. Hvordan kommer man videre efter det tab, som fx en psykisk sygdom kan udløse? ”Man skal leve i nutiden – men have fortiden med sig”, siger hun.
Sendt 11. maj 2023
Vi er på besøg hos Jimmie Krogsgaard, som fortæller om sin udstilling i sin lejlighed. Jimmie har været købmand i 25 år, men har oplevet at gå ned med stress og derfor blive indlagt på psykiatrisk hospital i Risskov. I løbet af sin indlæggelse opdager han, at hans kreativitet er en vigtig del af hans helbredelse.
Sendt 27. april 2023
Antallet af danskere der får en autismediagnose er stigende og har været det i flere år. Mange får først diagnosen stillet som voksne. Forud er gået et liv med sociale nederlag og fornemmelsen af at føle sig anderledes har sat sig dybe spor i psyken. Hør Nina Catalina Michaelsen fra Autisme- og Aspergerforeningen for Voksne fortælle om det her.
Sendt 6. april 2023
Flere børn i Aarhus Kommune kan nu få gratis hjælp, når de lever i familier med psykisk sygdom. Projektet “Børn er også Pårørende” er et nyetableret samarbejde mellem SIND Rådgivning og Center for Mestring i Aarhus Kommune.
I programmet vil du få viden om, hvordan projektet vil skabe bedre trivsel hos børn (i aldersgruppen 8-14 år), der lever med psykisk sårbarhed i familien. Desuden får forældre et rådgivningsforløb med fokus på børnenes trivsel. I et gruppeforløb får børnene større viden og forståelse for psykisk sygdom og bliver del af et fællesskab af jævnaldrende, hvor de føler sig genkendt og forstået.
Forældrerådgivning og kompetenceudvikling er to efterfølgende indsatser i projektet.
Sendt 30. marts 2023
Naturen er et af de bedste værktøjer til at få unge mennesker ud af mistrivsel. Det mener man i hvert fald i Aarhus, hvor et nyt projekt skal hjælpe unge mænd med at finde fodfæstet i livet. Jonas Tjørnevig, virksomhedskonsulent i Aarhus Kommune og Tommy Sørensen, naturvejleder og ungecoach i Mandefællesskabet fortæller her om perspektiverne i projektet.