Skip to main content

Jimmie, del 2/2: Ud af behandlingsdom

By Ikke kategoriseret

Sendt 1. juni 2023

I det andet af to programmer med Jimmie Krogsgaard fortæller han om tiden før og under sin indlæggelse på psykiatrisk hospital og om hvordan han idømmes en behandlingsdom, som han senere ved en ihærdig indsats får annulleret.

Novembervejr

By Ikke kategoriseret

Sendt 25. maj 2023

Skuespiller og instruktør Chadi Abdul Karim har lavet teaterstykket ‘Novembervejr’ om sin egen depression. Tungt og smertefuldt men også en smuk beretning om det at havne i det sorte hul. 

“Nogle gange har jeg gode perioder, andre gange må jeg arbejde lidt for det. Ser du, der er et mørke i mig, ikke noget ondt. Men tomt, som et sort hul inde i mig, der ernærer sig af den smule glæde der kunne være i mit liv. Jo mere glæde der er, des stærkere bliver mørket.“

Se mere her: https://aiwaaiwa.dk/

Igennem sorg over tab

By Ikke kategoriseret

Sendt 18. maj 2023

Mai-Britt Guldin er psykolog og forsker i sorg, krise og traumatisering på Center for Sorg og Eksistens, Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet. Hvordan kommer man videre efter det tab, som fx en psykisk sygdom kan udløse? ”Man skal leve i nutiden – men have fortiden med sig”, siger hun.

Jimmie, del 1/2: Købmand og kunstner

By Ikke kategoriseret

Sendt 11. maj 2023

Vi er på besøg hos Jimmie Krogsgaard, som fortæller om sin udstilling i sin lejlighed. Jimmie har været købmand i 25 år, men har oplevet at gå ned med stress og derfor blive indlagt på psykiatrisk hospital i Risskov. I løbet af sin indlæggelse opdager han, at hans kreativitet er en vigtig del af hans helbredelse.

Autismediagnoser i vækst

By Autisme

Sendt 27. april 2023

Antallet af danskere der får en autismediagnose er stigende og har været det i flere år. Mange får først diagnosen stillet som voksne. Forud er gået et liv med sociale nederlag og fornemmelsen af at føle sig anderledes har sat sig dybe spor i psyken.  Hør Nina Catalina Michaelsen fra Autisme- og Aspergerforeningen for Voksne fortælle om det her.

Forstander voksede op med vold og misbrug

By Ikke kategoriseret

Sendt 20. april 2023

Sebastian Bune hjælper hver dag på Kofoeds Skole i Aarhus mennesker, som ofte har haft en barsk opvækst. Brændstoffet er hans egen barndom, der var fyldt med svigt, misbrug og vold.

Han er desuden forfatter, bl.a. til den barske roman Habibi fra 2022.

Skærmen er ikke ond

By Den gode historie

Sendt 13. april 2023

Debatten om børn og unges skærmforbrug er alt for sort og hvid. Vi kan sagtens lære vores børn at have et sundt forhold til den digitale verden uden forbud, lyder fra Jonas Ravn fra Center for Digital Pædagogik.

SINDrådgivning: Børnegrupper i Aarhus

By Ikke kategoriseret

Sendt 6. april 2023

Flere børn i Aarhus Kommune kan nu få gratis hjælp, når de lever i familier med psykisk sygdom. Projektet “Børn er også Pårørende” er et nyetableret samarbejde mellem SIND Rådgivning og Center for Mestring i Aarhus Kommune.

I programmet vil du få viden om, hvordan projektet vil skabe bedre trivsel hos børn (i aldersgruppen 8-14 år), der lever med psykisk sårbarhed i familien. Desuden får forældre et rådgivningsforløb med fokus på børnenes trivsel. I et gruppeforløb får børnene større viden og forståelse for psykisk sygdom og bliver del af et fællesskab af jævnaldrende, hvor de føler sig genkendt og forstået.

Forældrerådgivning og kompetenceudvikling er to efterfølgende indsatser i projektet.

Natur hjælper

By Ikke kategoriseret

Sendt 30. marts 2023

Naturen er et af de bedste værktøjer til at få unge mennesker ud af mistrivsel. Det mener man i hvert fald i Aarhus, hvor et nyt projekt skal hjælpe unge mænd med at finde fodfæstet i livet.  Jonas Tjørnevig, virksomhedskonsulent i Aarhus Kommune og Tommy Sørensen, naturvejleder og ungecoach i Mandefællesskabet fortæller her om perspektiverne i projektet.