Skip to main content

Frivillighovedstadsåbning i Ridehuset

By 21. februar 2018Ikke kategoriseret

Sendt 22. februar 2018

 

Åbningen af Europæisk Frivillighovedstad 2018 blev et tilløbsstykke. Knap hundrede organisationer præsenterede deres vinkler på frivilligt arbejde, og mange hundrede gæster myldrede ind i Ridehuset søndag eftermiddag d. 21.januar.

ANTV deltog aktivt i arrangementet. Vi optog interviews med en række meget forskellige repræsentanter for frivilligt arbejde: Skraldecafeen, Rap Akademiet, Røde Kors Frivilligguider, Grobund, Modelparken, Tovholdere for KOL-patienter, Mentorbarn og mange flere.

Det var en fornøjelse at møde denne række af dedikerede personer med hver deres bud på vores spørgsmål som fx: Hvad kan den frivillige som den ansatte ikke kan? Hvad driver dig? Hvem er den typiske frivillige?

Borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard gav udtryk for, at der er god grund til at afholde en festlig begivenhed for og med de frivillige i kommunen: – Vi ville være uendeligt meget fattigere, hvis vi ikke havde frivilligt arbejde. Vi kunne ikke hænge sammen som samfund, hvis det ikke fandtes.

Derefter gik borgmesterens vej til rådhushallen, hvor der om aftenen var officiel åbning af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad. Det skete med deltagelse af H.K.H. Kronprinsesse Mary og repræsentanter for byens frivillige arbejde.