Skip to main content

Via Vartegn

By 3. november 2016november 15th, 2016Ikke kategoriseret

Sendt 3. november 2016

 

I løbet af sensommeren har studerende, psykisk sårbare og italienske kunstnere taget første skridt på rejsen mod Kulturby 2017, hvor de indvier kæmpemonumentet Vartegn på VIAs Campus Aarhus C i Ceresbyen.
Vartegn er en 8,5 meter høj figur, der giver plads til og sætter fokus på psykisk sårbare mennesker.
I fem uger har mere end 80 personer bygget, malet, skruet og loddet midt i VIAs Campus Aarhus C. Her har de bygget den 8,5 meter kæmpefigur af papmaché. Med øjenvipper lavet af hår fra en kost, hår lavet af tapet og ryggen beklædt med kæmpe vinger.
Igennem hele kroppen går en masse snore på kryds og tværs.12 personer skal optræde sammen med figuren og trække i snorene, så de kan styre dukkens bevægelser. Blinke med de flotte øjenvipper, vinke med hånden, vrikke med enden. I det hele taget – give liv til den kæmpe store figur.
”Vartegn er et kunst- og kulturprojekt, hvor vi sætter fokus på psykisk sårbare. Vores studerende arbejder sammen med forskellige grupper af udsatte borgere om at skabe et kæmpe vartegn for udsathed. Det handler om at give plads til og synliggøre psykisk sårbare og mennesker, der lever på kanten af samfundet. Give dem en stemme i samfundet – også i kulturbyen,” siger Klaus Rubin, lektor, VIA Pædagoguddannelsen, som står bag Vartegn.