Skip to main content

mobilVIDEO: Mennesker og steder i Sydhavnen i Aarhus

By 4. december 2018Ikke kategoriseret

Sendt d. 6. december 2018

 

ANTV præsenterer portrætter, lokaliteter og begivenheder i sydhavnsområdet i syv korte indslag.

Århus Sydhavn befinder i et opbrud: planer bliver udviklet, der bliver bygget nyt, og samtidig er området hjemsted for et slagteri, kunstnere, sociale initiativer og meget andet.

Vi skildrer nysgerrigt, hvad der sker, vi stiller spørgsmål til folk i området og finder oversete arkitektoniske værdier. ANTV har selv til huse i sydhavnsområdet. Initiativet er en del af vores projekt mobilVIDEO.

‘Tour de Flæskehal’ – Fra kød til kunst.  Livet i slagteriet i 60’erne og 70’erne fortalt af Peter Laustsen og Preben Laustsen. De var slagtelærlinge og viser de steder, hvor pølser og pålæg blev til.

‘Genbyg’.  I sit studie på Sydhavnen fortæller arkitekten Peter Skjalm om tilgang og praksis, når det gælder brugte og slidte bygninger som ressource.

‘Danmark, jeg elsker dig’.  Digteren Kamal Ahmane præsenterer bogen ‘Tavshedens tumult’ og digtet ‘Danmark, jeg elsker dig’. Det sker under Sydhavns Festivalen i september 2018.

‘Debat – Sydhavnens fremtid’.  Under overskriften ’Sydhavnens fremtid – en dynamisk fremtid’ hører vi en del af udvekslingerne mellem kommunale og lokale repræsentanter. Det sker under Sydhavnsfestivalen i september 2018.

‘Værkstedet Fi Fi’.  Lars Høygaard har i årtier arbejdet med installationer offentlige rum, lyd, maleri og ‘noise’. Under Sydhavnsfestivalen 2018 åbner han desuden døren til en forunderlig middelhavs-have, som folder sig ud i mellem de gamle sagteribygninger.

‘Kunstnerværkstedet KROX’.  Vi møder Mads Oxholm, der sammen med Aske Krammer tager fat i en række kunstneriske udtryksformer og udstiller i et stort lokale i det gamle slagteri på Sydhavnen.

‘The genderHOUSE Festival’. Festivalen præsenterer videokunst i et nedlagt tv-studie Det var del af de mange aktiviteter i Mediehuset i 90’erne.